Drenthe had Ajacied als idool: "Hoor je inderdaad niet vaak"

Royston Drenthe groeide op als kind van Feyenoord in het Rotterdamse milieu. Toch kreeg hij in de jaren 90 heel veel mee van het florerende Ajax. Zijn voorbeeld speelde dan ook niet bij Feyenoord, maar bij de Amsterdammers. Tegenover Voetbal International gaat hij in op die tijd.

Drenthe over zijn jeugd. "Toen was het Bogarde, Kluivert, Davids. Dat was in de familie van mij, die waren allemaal voor Ajax. Ik ben in het Rotterdamse opgegroeid, dat was altijd Feyenoord. Dus je kreeg heel veel mee, als de televisie aanstond dan zag je Ajax. Edgar Davids kreeg ik altijd voorgeschoteld. Toen ik mezelf meer ging verdiepen in het voetbal en het kwam dichterbij, was dat een persoon waar ik graag naar keek. Ik zag veel in hem aan mezelf. Als je iemand hebt die continu je aandacht trekt, wil je geassocieerd worden met hem. Het begon met de dreadlocks, hij speelt op dezelfde positie. Linkshalf, linksbuiten. Dat is iemand die ik mee heb genomen in mijn proces en ontwikkeling. Zoals deze guy moet ik het doen en worden, als ik profvoetballer wil worden."

Davids stond rond het EK 2000 in Nederland en België groot afgebeeld op het gebouw van Nationale Nederlanden. Drenthe hierover: "Daar woonde ik tegenover. Als ik op het balkon stond keek je daar recht tegenaan. Ik was elf, zo dichtbij was ik nog niet. Die bril die hij had wilde ik ook, maar ik had geen slechte ogen. Ik zocht een manier om ook zo'n bril te dragen, ha ha. De manier waarop hij zich profileerde op het veld was iets wat mij zeer aansprak", besluit Drenthe.

Lees meer:
0 reacties