Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje in de achtste finale

Het Nederlands elftal voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oostenrijk
Het Nederlands elftal voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oostenrijk Foto: © BSR Agency

Het Nederlands elftal eindigde dinsdag, na een nederlaag tegen Oostenrijk als derde in de poulefase van het EK. Wie de tegenstander van de ploeg van Ronald Koeman wordt in de achtste finale? Dat is afwachten.

Bij een eerste of tweede plek was de weg van Oranje overzichtelijk, maar nu zit Nederland dus in de wachtkamer. Volgens het schema zal Oranje het opnemen tegen Spanje (de winnaar van groep B), de winnaar van groep C of de winnaar van groep B. Tegen wie Nederland speelt, is afhankelijk van de vier beste nummers drie uit de zes groepen.

Alleen als van de resterende mogelijke opties de beste nummers drie uit de poules A, B, D en E komen, neemt Oranje het op tegen Spanje. Die wedstrijd wordt dan gespeeld op 30 juni om 21:00 uur. Die kans is echter erg klein. De kans is groter dat Koeman en co de winnaar van Groep C of E. In Groep C valt dinsdagavond al de beslissing. Engeland ligt op pole position voor plek één. In Groep E hebben Roemenië, België, Slowakije en Oekraïne allemaal drie punten en dus kan het daar nog alle kanten op.

Als Oranje de winnaar van Groep C treft, speelt het op 30 juni om 18:00 uur in Gelsenkirchen. De eventuele wedstrijd tegen de winnaar van Groep E is op 2 juli om 18:00 uur in München.

Lees meer:
0 reacties