Dit is de nieuwe opzet van de Champions League: 2 extra duels

Champions League-bal
Champions League-bal Foto: © Pro Shots

Door de landstitel heeft FC Twente een ticket voor de competitiefase van de Champions League bemachtigd. Die krijgt echter wel een andere opzet en dat geldt ook voor de Europa League en de Conference League.

Waar in de Europese toernooien al een lange tijd werd gewerkt met poules van vier, verandert dat nu. Vanaf het komende seizoen wordt de groepsfase namelijk vervangen door een competitiefase met één grote ranglijst. Elke club zal dan via de loting aan acht tegenstanders gekoppeld worden. Vier keer thuis en vier keer uit. Elke tegenstander tref je maar één keer in deze fase. In de oude poulefase waren het maar zes wedstrijden

Wanneer alle wedstrijden zijn gespeeld, gaan de nummers één tot en met acht direct door naar de achtste finale. De nummers negen tot en met vierentwintig spelen play-offs om in de achtste finale te komen. De verliezers hebben dan geen Europese verplichtingen meer. Het afstromen vanuit de Champions League naar de Europa League of van de Europa League naar de Conference League bestaat niet meer. Vanaf de achste finale gaat het weer zoals het voorheen ook ging.

Lees meer:
0 reacties