Dirk Kuijt waarschuwt Nederlands Elftal: "Want dan lig je eruit"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Dirk Kuijt was zelf bij vijf eindrondes actief met het Nederlands Elftal. Het is alweer 10 jaar geleden dat hij het oranje shirt droeg, maar nog altijd volgt hij de ploeg op de voet. De oud-Feyenoorder gaat in gesprek met ESPN en schat de kansen in van Oranje op het EK in Duitsland.

Kuijt is vol vertrouwen en weet dat ze nog altijd ver kunnen komen. "Het is niet onmogelijk om van Roemenië te winnen en zo weer in het toernooi te groeien. Ik wens dat de jongens deze kans aangrijpen en zo het toernooi nog succesvol maken. Zo is toernooivoetbal ook. Je kan een keer een mindere dag hebben, maar vanaf dit moment niet meer, want dan lig je eruit."

Hoewel het erop leek dat Engeland de tegenstander werd, kwam Roemenië uit de hoge hoed. Kuijt: "Engeland maakt op mij ook niet de indruk waarvan ik denk: dat gaat heel lastig worden. Als Nederland tegen Spanje had gemoeten, dan was dat wel heel lastig geworden. Dat is één van de topfavorieten. Nu tegen Roemenië heb je gewoon een goede kans om te winnen", besluit de oud-Feyenoorder.

Lees meer:
0 reacties