Dirk Kuijt nog werkloos: "Alsof er een soort vloek op hem rust"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Sinds zijn vertrek bij ADO Den Haag heeft Dirk Kuijt nog geen nieuwe club gehad. Zaakwaarnemer Rob Jansen merkt dat het niet makkelijk is om de oud-Feyenoorder aan een nieuwe club te helpen.

"Op zijn hoogtepunt was Dirk een van de meest populaire spelers van Nederland, maar na Feyenoord is dat hélemaal weggezakt", begint Jansen in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Alsof er een soort vloek op hem rust. Hoe dat kan, daar komen we niet achter. Ik heb geen conclusie, totáál geen conclusie. Het lijkt een soort ondergrondse antipathie. Ik weet niet waar dat op gebaseerd is. Hij speelt geen toneel."

In gesprekken met clubs wordt door Jansen regelmatig de naam van Kuijt genoemd. "In eerste instantie wordt er goed op hem gereageerd, maar telkens wordt er in één keer een andere beslissing genomen. Als zijn naam valt, hoor ik: nee, doen we niet, doen we niet."

"Ik vind het heel jammer. Dirk heeft gewoon aanleg om een heel goede trainer te worden, maar er is een soort ondergrondse blokkade. Uiteindelijk gaat het lukken, maar het is wel heel moeizaam", besluit de zaakwaarnemer.

Lees meer:
0 reacties