Dirk Kuijt: "Met Feyenoord gingen we er 3-0 af tegen Excelsior"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Dirk Kuijt kan de eerste titel uit zijn trainerscarrière bijna bijschrijven, als alles goed gaat. Toch houdt de oud-voetballer een slag om de arm. Hij weet dat de druk soms voor verrassigen kan zorgen. Toen hij speler van Feyenoord was, verloor hij een mogelijke kampioenswedstrijd van Excelsior, al pakte de ploeg een week later alsnog de titel.

Kuijt boekte met Beerschot een 1-0 overwinning op Jong KRC Genk. Met nog drie wedstrijden te gaan, is de voorsprong op de nummers twee en drie vijf punten. Lommel SK, dat tweede staat, heeft wel een duel minder gespeeld tot dusver. De bovenste twee promoveren rechtstreeks naar het hoogste Belgische niveau.

Kuijt rekent zich nog niet rijk in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik heb al genoeg meegemaakt in het voetbal. Met Feyenoord heb ik het meegemaakt dat we tegen degradatiekandidaat Excelsior afgingen met 3-0. We blijven het wedstrijd per wedstrijd aanpakken."

"Er bestaan geen gemakkelijke wedstrijden in deze reeks. Zes ploegen doen mee voor de promotie. Het heeft geen zin om vooruit te kijken", vervolgt de coach, die toch al stiekem droomt van een promotiefeestje. "Het zou een fantastische prestatie zijn als we dit kunnen afmaken. De jongens verdienen het."

Lees meer:
0 reacties