Kuijt lovend over bepaalde kwaliteit van Slot: "Dat viel mij op"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Dirk Kuijt is door The Athletic gevraagd naar zijn ervaringen met Arne Slot. Hij denkt dat Slot een verstandige keus is van de Engelse club.

Kuijt mocht in het verleden al eens een week meelopen met Slot. "Dat was een fascinerende ervaring", vertelt hij. "Hij is een manager die ervan houdt om jongere trainers zoals ik te helpen. Dat zegt veel over hoe hij is, iemand die bereid is om zijn gedachten en visie zo openlijk te delen. Arne houdt van het spelletje, en denkt er 24/7 over na. Zijn passie is te zien zodra hij spreekt. Hij is continu andere teams aan het bestuderen en aan het bedenken hoe zijn team kan verbeteren."

Ook van het tactische vermogen van Slot geeft Kuijt hoog op. "Daarin is hij heel sterk. De mensen in Nederland, waar zijn reputatie heel sterk is, zien dat hij een eigen visie heeft. Trainers worden altijd met elkaar vergeleken, maar hij heeft zijn eigen stijl. Hij kopieert niemand. Hij weet precies wat hij wil, en hij gelooft erin: aantrekkelijk, aanvallend voetbal."

Wat Kuyt vooral van hem geleerd heeft is zijn overtuigingskracht. "Zijn vermogen om spelers te laten geloven wat hij gelooft. Dat viel mij op. Ik heb er met een paar gesproken en ze waren allemaal zo lyrisch over hem. Ze vinden het geweldig hoe hij de trainingen vorm geeft en hoe hij zijn ideeën duidelijk maakt. Hij is uitstekend in de communicatie en is ook een people manager. Op het Feyenoord van de recente jaren staat écht zijn handtekening. Hij haalt het beste uit mensen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand