Dirk Kuijt looft spits: "Hij heeft wel iets meer dan ik had"

Dirk Kuijt juicht voor Feyenoord
Dirk Kuijt juicht voor Feyenoord Foto: © Orange Pictures

Dirk Kuijt is lovend over Ajax-spits Brian Brobbey. De aanvaller maakt dit seizoen een goede indruk in Amsterdam en Kuijt kijkt er dan ook niet raar van op als hij snel in het Nederlands elftal speelt.

"Ik vind dat gewoon een heel groot talent", begint Kuijt in de KieftJansenEgmondGijp-podcast. "Ik ken hem toevallig goed, omdat we met de Onder 19 van Feyenoord vaak tegen hem speelden. Hij is één van de betere spitsen op de Nederlandse velden."

"Op dit moment zie ik ook niet iemand die beter is dan hij voor het Nederlands elftal", vervolgt de oud-aanvaller. "Hij is wendbaar en ook heel explosief. Ik denk dat hij wel iets meer heeft dan ik had, daar ben ik eerlijk in. Hij is zó sterk."

Toch zag Kuijt eerder nog enkele verbeterpunten. "Ieder lichaam is anders en hij moet zijn lichaam ook weer anders trainen. Het fitste wordt je gewoon door wedstrijden te spelen. Hetgene waar hij in de jeugd nog veel moeite mee had, was dat hij het vaak niet 90 minuten lang kon volhouden. Dat niveau van hem kon hij niet een hele wedstrijd vasthouden. Dat zal vooral komen omdat hij zó explosief is", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties