Dirk Kuijt: "Dan ben ik nog positiever gestemd over het komende EK"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Het Nederlands Elftal neemt het dinsdagavond op tegen Gibraltar. Dirk Kuijt kwam in zijn imposante carrière tot 104 interlands voor het Nederlands Elftal. Hoewel hij al even gestopt is als voetballer, volgt hij Oranje nog altijd op de voet en kijkt de oud-Feyenoorder uit naar het duel.

Tegenover De Telegraaf blikt Kuijt vooruit. "Oranje moet het telraam erbij pakken en op doelpunten gaan jagen. Rafa Benitez wist ons bij Liverpool voor zulke duels altijd te prikkelen. Dan pakte hij er een statistiek bij en benadrukte hij dat we de hoogste score ooit konden neerzetten. En als je er als speler dan twee of drie inprikte, dan was dat een enorme boost voor je vertrouwen, waar het team wekenlang van kon profiteren."

Ook ziet de voormalig spits in dat het voorin dun bezaaid is qua speler, maar er zit wat moois aan te komen. "Als Weghorst dan de hete adem van Depay en Brobbey in zijn nek voelt, dan zal dat hem alleen maar helpen nóg scherper te worden. Ik denk daarbij dat Brobbey, die ik al ken vanuit mijn tijd als trainer van Feyenoord Onder 19, weleens heel belangrijk kan worden op het toernooi in Duitsland. Hij is in mijn ogen een ruwe diamant die de absolute top kan halen. Door een ongelukkige keuze te vroeg naar het buitenland te gaan, heeft Brian al veel meegemaakt. Ik hoop dat hij al zijn ervaringen – ook de huidige negatieve bij Ajax – kan omzetten in een grote drive. Dan ben ik nog positiever gestemd over het komende EK", besluit Kuijt.

Lees meer:
0 reacties