Dirk Kuijt ambitieus: "Lijkt me leuk om kwaliteit te herkennen"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Dirk Kuijt begon nadat hij zijn carrière in het eerste elftal van Feyenoord afsloot als jeugdtrainer bij de Rotterdammers. Hier werkte hij met grote talenten, die vervolgens ook het eerste haalden.

In de podcast KieftJansenEgmondGijp blikt Kuijt terug op die periode, die beter verliep dan het daaropvolgende avontuur bij ADO Den Haag. Hier werd hij ontslagen na teleurstellende resultaten. Over de jeugd van Feyenoord uit die tijd zegt Kuijt: "Ik werkte toen met Kokçu, Geertruida en Hartman. Je wordt als trainer gevraagd van wie je denkt dat het eerste kunnen halen. Ik weet nog goed dat ik die spelers noemde. Nogmaals, ze zaten één of twee jaar bij mij, dus het is niet zo dat dankzij mij zij zijn waar ze nu zijn. Dat is meer kwaliteit van de jeugdopleiding van Feyenoord, waarvan ik vind dat al jaren goed is. En natuurlijk talent."

Ook over de organisatie is Kuijt positief. "De jeugdopleiding van Feyenoord is in mijn optiek al jaren heel goed en is nu ook weer verbeterd. Dus als je de jeugd de kans geeft dan kan dat zeker, maar op dat moment had ik ook wel het inzicht dat die jongens het in zich hebben om het eerste te halen. Dan krijg je ook weer bevestiging dat je kwaliteit herkent en iets mee kan in je carrière. Dat lijkt me leuk om kwaliteit te herkennen en de nieuwe generatie daarmee te helpen", besluit de werkloze trainer.

Lees meer:
0 reacties