Directeur SC Heerenveen: "Willen een gastvrije club zijn en blijven"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Orange Pictures

Algemeen directeur van SC Heerenveen baalt van de ongeregeldheden na afloop van SC Heerenveen-Feyenoord (2-3). Dat vertelt hij in gesprek met Omrop Fryslân.

De directeur stelt dat het heel treurig is dat dit is gebeurd. “Het moest een voetbalfeest zijn, dat was het 88 minuten lang. Dit is absoluut iets dat niet te tolereren valt.” Ook raakte er tijdens de rellen een kind gewond omdat hij een aansteker boven zijn oog kreeg. “Wij zullen als club richting hem goede nazorg bieden. Wij zullen hem op een gepast moment met de familie uitnodigen en laten zien dat het ook 90 minuten lang een voetbalfeest kan zijn.”

De club had van tevoren nog extra maatregelen genomen om dit soort situaties te voorkomen. Zo stond er onder andere een extra hek tussen het uitvak en de andere tribunes. “Het is niet tot een echte confrontatie gekomen, maar er zijn wel zaken gebeurd die we gewoon niet willen.” De Haan weet in ieder geval niet hoe het nu verder moet.

Hij denkt wel dat het supportersgeweld moeilijk te voorkomen is. “Alles wordt nu onderzocht, geëvalueerd, en daar zullen we op wachten om te kijken hoe we dat in de toekomst gaan voorkomen.” Om zonder uitsupporters te voetballen is voor De Haan echter geen optie. “We willen een gastvrije club zijn en blijven”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties