Dijkshoorn: "Het broodje kroket van Kramer hebben ze het nóg over"

Nico Dijkshoorn achter zijn PC
Nico Dijkshoorn achter zijn PC Foto: © Pro Shots

Nico Dijkshoorn mist karakters in het voetbal. Ook komt de controverse rondom Noa Lang ter sprake. "Daar werd op gereageerd alsof Lang met een Hitler-snor in een oud SS-kostuum door de catacomben van het stadion had gemarcheerd."

"Noa Lang, Nederlands eigenzinnig wonderkind in dienst van Club Brugge, heeft het verbruid bij de Belgen", opent Dijkshoorn zijn column op Voetbal International. Vlak voor zijn overhaaste vertrek naar zijn vakantieverblijf in Dubai trok hij, na de verloren derby tegen Cercle Brugge, in de spelerstunnel een poster met het logo van de tegenstander van de muur.

"Ik begreep zijn actie heel anders. Noa was daar zijn vakantie aan het verlengen en kreeg precies wat hij wilde: een schorsing. Betaald voetbal is een kostschool geworden. Als er een muziekkorps over het veld liep, probeerde Theo Laseroms zoveel mogelijk instrumenten kapot te schieten. Mario Been, daar zeggen ze van dat hij ooit, vanaf 45 meter, een klarinet uit iemands mond schoot.

"Daar werd op gereageerd alsof Lang met een Hitler-snor in een oud SS-kostuum door de catacomben van het stadion had gemarcheerd. Het is allemaal zo braaf nu. Zo onberispelijk. Het broodje kroket van Michiel Kramer, daar hebben ze het nu nóg over bij Feyenoord, terwijl daar juist altijd spelers voetbalden die in staat waren een rijsttafel voor elf personen met z’n allen het veld op te tillen.

"Ik mis karakters. Mannen die het voetbal een beetje gevaarlijk maken", gaat Dijkshoorn verder. "Kerels aan wie je kunt zien dat ze de hele nacht hebben gezopen en daarna toch weer onmisbaar zijn voor het team. Spelers die hun elektronische meet-BH omgekeerd aandoen en daarna evenveel alcohol als een op zadelhout gerijpt vat whisky in hun bloed blijken te hebben.

Lees meer:
0 reacties