Dijkshoorn: "Heb ooit mijn best gedaan om Feyenoorder te worden"

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn Foto: © Pro Shots

Nico Dijkshoorn liet de Klassieker zondagmiddag aan zich voorbijgaan. Terwijl Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA een enorme slag sloeg in de strijd om de landstitel, was de schrijver bij een presentatie over zijn boek.

In zijn column in Voetbal International geeft Dijkshoorn aan nooit een aanhanger van een club te zijn geweest, hoewel hij wel degelijk zijn best heeft gedaan. "Ik begrijp dat het steeds gewoner wordt om als serieuze voetbaljournalist of als analist zeer uitgesproken voor één club te zijn. Omdat ik clubliefde wil begrijpen en misschien zelfs wil omarmen ben ik onlangs met Theo Maassen, hartstochtelijk PSV-supporter, naar twee thuiswedstrijden van PSV geweest. Ik keek mijn ogen uit."

"Ik heb echt mijn best gedaan om een PSV’er te worden, net zoals ik ooit naast Bennie Wijnstekers mijn best heb gedaan om een Feyenoorder te worden en net zoals ik ooit op de eretribune van Vitesse heb geprobeerd me een Arnhemmer te voelen, maar het lukt me niet. Ik blijf alleen het voetbal zien. Ik moet op mijn handen gaan zitten als de gewraakte tegenstander een schitterend doelpunt maakt", schrijft Dijkshoorn.

Het kon Dijkshoorn dan ook niks schelen dat hij de Klassieker niet live kon bewonderen. "Ik moest tijdens Ajax-Feyenoord in Enschede iets vertellen over mijn nieuwe boek. Ik miste niets. Ik wist: over een uur zit ik in de auto en hoor ik wat het geworden is en later kijk ik de wedstrijd terug. Ik zal niet mijn hoofd tegen het stuur laten vallen als een van de twee clubs smadelijk heeft verloren. Geen gebalde vuist uit de auto. Voetbalwedstrijden, gras, mensen. Meer is het niet en zal het voor mij ook nooit worden", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand