Dijkshoorn haalt uit: "Hij gedraagt zich als een atoomgeleerde"

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn Foto: © Pro Shots

Nico Dijkshoorn is absoluut geen fan van Peter Bosz. In zijn column in Voetbal International heeft hij flink uitgehaald naar de man die eerder technisch directeur was bij Feyenoord.

Dijkshoorn blikt eerst terug: "Als speler van Vitesse en Feyenoord gedroeg hij zich al als een 89-jarige veteraan. Peter Bosz werd als speler bij Feyenoord onophoudelijk gedold. Zijn fiets op het dak van het stadion, et cetera. Dat soort lol. Ik begrijp uit interviews met toenmalige collega’s van Peter dat ze het gevoel hadden met een leraar maatschappijleer te voetballen. Dat blijkt Peter Bosz’ zijn grote talent te zijn: andere volwassen mensen het idee geven dat ze nog met een luier om hem heen kruipen."

De journalist van Voetbal International vergelijkt de huidige trainer van PSV met een atoomgeleerde. "Bij alle buitenlandse clubs waar hij werkte, als technisch directeur van Feyenoord en als trainer van Ajax was er één gemene deler: Peter Bosz acteerde een atoomgeleerde als hij over voetbal praatte. Nu is daar nog een dimensie bij gekomen: hij gedraagt zich als een atoomgeleerde die les geeft op een basisschool."

Lees meer:
0 reacties