Dijkhuizen lovend over collega Slot: "Dat vind ik super knap"

Arne Slot en Marinus Dijkhuizen
Arne Slot en Marinus Dijkhuizen Foto: © Pro Shots

Marinus Dijkhuizen, trainer bij Excelsior, kijkt uit naar de wedstrijd van morgen tegen Feyenoord. Ondanks dat Arjen Slot en hij morgen tegenover elkaar staan, spreekt Dijkhuizen vol lof over Slot.

Dijkhuizen volgt Slot sinds zijn periode bij SC Cambuur. "Daar kijk ik met heel veel respect naar. Ik ken Marcel Keizer goed en dat is een goede vriend van Slot. Marcel zei al heel snel tegen mij in zijn Cambuurtijd dat Arne echt heel goed is", begint Dijkhuizen zijn verhaal bij RTV Rijnmond. "Vanaf toen heb ik hem in de gaten gehouden. Toen hij naar Feyenoord ging dacht ik wel: wat ga je daar doen? Maar als je ziet wat hij daar gepresteerd heeft, dat vind ik super knap. Ik heb af en toe nog contact met hem. Hij heeft dit allemaal zelf afgedwongen bij Feyenoord."

"Hij is verbaal heel sterk. Altijd goed voorbereid." Dijkhuizen vervolgt: "Ik heb nu natuurlijk zijn elftal uitgebreid geanalyseerd. Het is mooi om te zien hoe aanvallend hij speelt. Het maakt ook niet uit waar, of het nu Lazio of Atletico uit is. Hoge intensiteit, dat klopt bijna altijd. Dat zie je allemaal terug als je de wedstrijden analyseert. Vooral intensiteit is al heel lang een stokpaardje van Slot, dat proberen wij hier ook mee te nemen. Soms zie je wel leuke kleine tactische dingetjes, soms kan je beter iets pikken dan het slecht bedenken."

Trainer Dijkhuizen heeft samen met zijn team vertrouwen in een resultaat tegen Feyenoord. "De vibe is goed. De sfeer op de training is ook goed, we hebben er met z'n allen zin in. De wedstrijd tegen Feyenoord is de wedstrijd om ons te laten zien", aldus Dijkhuizen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand