Dijkhuizen lovend over collega Slot: "Dat vind ik super knap"

Arne Slot en Marinus Dijkhuizen
Arne Slot en Marinus Dijkhuizen Foto: © Pro Shots

Marinus Dijkhuizen, trainer bij Excelsior, kijkt uit naar de wedstrijd van morgen tegen Feyenoord. Ondanks dat Arjen Slot en hij morgen tegenover elkaar staan, spreekt Dijkhuizen vol lof over Slot.

Dijkhuizen volgt Slot sinds zijn periode bij SC Cambuur. "Daar kijk ik met heel veel respect naar. Ik ken Marcel Keizer goed en dat is een goede vriend van Slot. Marcel zei al heel snel tegen mij in zijn Cambuurtijd dat Arne echt heel goed is", begint Dijkhuizen zijn verhaal bij RTV Rijnmond. "Vanaf toen heb ik hem in de gaten gehouden. Toen hij naar Feyenoord ging dacht ik wel: wat ga je daar doen? Maar als je ziet wat hij daar gepresteerd heeft, dat vind ik super knap. Ik heb af en toe nog contact met hem. Hij heeft dit allemaal zelf afgedwongen bij Feyenoord."

"Hij is verbaal heel sterk. Altijd goed voorbereid." Dijkhuizen vervolgt: "Ik heb nu natuurlijk zijn elftal uitgebreid geanalyseerd. Het is mooi om te zien hoe aanvallend hij speelt. Het maakt ook niet uit waar, of het nu Lazio of Atletico uit is. Hoge intensiteit, dat klopt bijna altijd. Dat zie je allemaal terug als je de wedstrijden analyseert. Vooral intensiteit is al heel lang een stokpaardje van Slot, dat proberen wij hier ook mee te nemen. Soms zie je wel leuke kleine tactische dingetjes, soms kan je beter iets pikken dan het slecht bedenken."

Trainer Dijkhuizen heeft samen met zijn team vertrouwen in een resultaat tegen Feyenoord. "De vibe is goed. De sfeer op de training is ook goed, we hebben er met z'n allen zin in. De wedstrijd tegen Feyenoord is de wedstrijd om ons te laten zien", aldus Dijkhuizen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
PSV
14:30
Feyenoord
zo
10/03
Feyenoord
20:00
Heracles Almelo
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
do
4/04
FC Volendam
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand