Diego Biseswar weigerde een blanco cheque: "Dat is wie ik ben"

Diego Biseswar
Diego Biseswar Foto: © Pro Shots

Diego Biseswar heeft bij één van zijn oud-werkgevers ooit een blanco cheque geweigerd. Dat vertelde hij in de podcast Dave & Drenthe van Voetbal International.

De voetballer vertelt hoe hij zich heeft ontwikkeld bij de club Kayserispor. “Ik was in die vier jaar ook aanvoerder. Ze hadden eigenlijk nooit zo’n aanvoerder als ik gehad. Ik ben altijd heel rustig en denk eerst na voordat ik wat zeg. Dat vonden ze heel mooi. Ik probeerde altijd te bewaken dat het in het team niet uit de hand liep. Dan word je op een gegeven moment gewaardeerd.”

Ook geeft Biseswar aan wanneer hij weg wilde bij de club. “Het begon bij Kayserispor heel matig. Elk jaar ging het steeds beter. Het Turkse voetbal is niet makkelijk. Het is één van de lastigste competities waar ik tot nu toe in gespeeld heb. Op een gegeven moment liep mijn contract af. Ik zei tegen die president: ‘Ik denk dat ik verder ga kijken. Jullie hebben mij in de tussentijd ook niet echt laten gaan of makkelijke gesprekken laten voeren en je hebt ook niet verlengd, ook al kon dat drie keer.’”

Daarna was het de president die een wel heel mooi aanbod deed. Op een gegeven moment gingen we naar zijn kantoor en hij zei: ‘Hier heb je een cheque, vul maar in wat je wil, twee miljoen of drie miljoen wat jij wil.’ Ik zei toen ‘Ik heb mijn keuze al gemaakt, ik ben klaar bij deze club en heb een mooie tijd gehad en zal dat altijd koesteren. Jij zit ook in mijn hart.’ Hij is helaas wel overleden. Maar dat is wie ik ben. Als ik heb besloten om een andere stap te maken, dan gaan we daarvoor.”

De oud-Feyenoorder geeft aan dat hij hier geen spijt van heeft gehad. “Nee, zeker niet. Ik ging naar Griekenland. Dat is weer een hele andere stijl van voetbal. Ik ging naar de nummer drie van de Griekenland. Hun verhaal sprak me aan en toen heb ik bij PAOK getekend”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties