'Dick Schreuder topkandidaat bij Feyenoord': "Hij denkt anders"

Dick Schreuder bij ESPN
Dick Schreuder bij ESPN Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting werd kortgeleden gelinkt aan een mogelijke overstap naar Feyenoord. Snel daarop werd bekend dat Oosting zijn contract bij FC Twente heeft verlengd, waardoor de Rotterdammers verder moeten kijken. Een naam die nu opduikt als vervanger van Arne Slot is Dick Schreuder.

Oosting vertelt aan tafel bij Studio Voetbal het volgende over zijn eigen situatie. "Ik blijf bij Twente. Van de winter hadden Arnold (Bruggink, red.), Jan (Streuer, red.) en ik het al over een verlenging. Over het openbreken van mijn contract", blikt de oefenmeester terug. "Dan heeft het best wel lang geduurd, maar wat ik gewoon belangrijk vindt is dat mijn staf intact blijft. We willen graag verlengen, en dat betekent dus dat ook mijn stafleden blijven. Maar om antwoord te geven op je vraag: Feyenoord heeft niet gepolst, of wat dan ook", benadrukt Oosting.

Over Schreuder, die volgens Marca de 'nummer 1-kandidaat' is als opvolger van Arne Slot bij Feyenoord, is Oosting overigens vol lof. "Dick Schreuder en ik hebben samen de cursus gedaan", blikt hij terug. "We zaten in hetzelfde groepje. Dick heeft ook lang moeten wachten om op die cursus te komen. Ik heb af en toe nog wel contact met hem. Hij denkt heel erg vanuit balbezit. Ik vond op de cursus dat hij een goede voetbalvisie had", besluit Oosting over de oefenmeester, die in het verleden werkzaam was bij PEC Zwolle.

Lees meer:
0 reacties