DI-RECT kondigt tweede concert aan in "mooiste stadion van Nederland"

Marcel van Veenendaal
Marcel van Veenendaal Foto: © BSR Agency

Nadat donderdag bekend werd dat DI-RECT een megaconcert gaat geven in De Kuip, heeft de band nu ook een tweede concert aangekondigd op X. Met deze extra show op 13 juni 2025 zullen ruim 130.000 mensen in het stadion van Feyenoord aanwezig zijn.

"Persoonlijk vind ik dit het mooiste stadion van Nederland", vertelt Spike, de gitarist van de band, tegenover het Algemeen Dagblad. "Iedereen mag naar de ArenA gaan, De Kuip heeft voor mij de mooiste legacy als het gaat om concerten. Het stadion trilt ook echt als het publiek tekeergaat. Als ik op zondag met het bord op schoot naar de eredivisie kijk, trilt het tv-beeld uit de Kuip omdat ook de camera’s meebewegen. Wij staan er als band om bekend dat wij vaak met een knaller willen eindigen, ik denk dat het volgend jaar bij Young Ones ook wel zal deinen hier."

Met het concert komt de band in een illuster rijtje met David Bowie, U2, The Rolling Stones en Bob Dylan. "Dat wij daar dan ook bij staan straks, dat is iets magisch", stelt Spike. "Bas was 17, ik was 15 toen we met de band begonnen. Op dat moment hielden we dit niet voor mogelijk. Jongetjes dromen ervan voetballer te worden, dan is het hoogst mogelijke de Champions League-finale halen. Voor mij is dat een eigen concert geven in zo’n stadion."

Lees meer:
0 reacties