Dessers imponeert: "Fascinerend om te zien dat hij zoveel brengt"

Cyriel Dessers tegen FC Twente
Cyriel Dessers tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou keek afgelopen zondag weer met veel plezier naar Cyriel Dessers. De supersub van de Rotterdammers kon echter geen doelpunt maken tegen FC Twente.

"Hij had er eentje af moeten geven", begint Mossou in de AD Voetbalpodcast. "Maar het is wel fascinerend om te zien dat die jongen zoveel brengt. Voetballend natuurlijk, maar er ontstaat ook echt iets iedere keer dat hij aan de bal komt. Dat heeft ook met vertrouwen te maken."

Dat vertrouwen zag Mossou terug in het duel tegen FC Twente. "Hij gelooft in iedere bal die hij krijgt en geeft opeens schwung aan een wedstrijd. Dat is ook zijn rol, maar hij brengt het op zo'n manier dat het toch opvallend is. Het was een suffe wedstrijd, er gebeurde niet zoveel en toch voegt hij dan meteen iets toe."

"Het is een soort selffulfilling prophecy", stelt Maarten Wijffels. "Hij komt erin een denkt zelf: 'Daar ga ik weer'. En die verdedigers van Twente denken: 'ik geef hem geen metertje ruimte, want je weet maar nooit.' Dat speelt ook een rol. Hij had weer het verschil kunnen maken. Het is een van de leukere zaken dit seizoen."

Lees meer:
0 reacties