"Dessers kan in rijtje Kindvall-Van Hooijdonk-Pellè worden gevoegd"

Cyriel Dessers na zijn treffer in Belgrado
Cyriel Dessers na zijn treffer in Belgrado Foto: © Orange Pictures

Cyriel Dessers heeft het een en ander losgemaakt in Rotterdam. Een groep supporters startte al een crowdfunding actie om Dessers langer bij Feyenoord te houden, maar nu begint ook het Rotterdamse zakenleven zich er in te mengen om de spits definitief vast te leggen.

Ondanks dat de spits zondag tegen Fortuna Sittard geen geweldige werd hij onophoudelijk toegezongen door het uitvak. Het liedje voor Dessers zal donderdag in Marseille ook voortdurend klinken. De populariteit is inmiddels zo groot, dat er een crowdfunding is gestart om hem in Rotterdam te houden.

Helaas heeft de crowdfunding niet veel nut, aangezien de FIFA het waarschijnlijk zal weigeren. Dat had ook Arne Slot al snel door. "Daarom hoop ik dat deze actie een inspiratie vormt voor de mensen die écht veel geld hebben'', aldus Slot. Vlak daarna gaf Dennis de Roo, de eigenaar van havenbedrijf Van Donge & De Roo aan om Feyenoord te willen helpen met het vastleggen van Dessers.

De aanvaller maakt dus veel los in Rotterdam, dat ziet ook Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad. "Een speler die moeiteloos in het rijtje Kindvall-Van Hooijdonk-Pellè kan worden gevoegd. Het lijkt inmiddels ondenkbaar dat Dessers na dit seizoen de deur uit loopt, juist ook omdat zijn transfersom van 4 miljoen euro relatief laag is voor een spits. Gezien zijn rendement van de laatste maanden heeft dat alle schijn van een regelrecht koopje: zijn goals brachten opgeteld vermoedelijk al beduidend meer op dan zijn vraagprijs", schrijft Mossou.

Waar Dessers eigenlijk werd gehaald als back-up achter Bryan Linssen, is hij die inmiddels voorbij gegroeid. "Maar Cyriel heeft zich gewoon heel goed ontwikkeld. Vooral ook qua fitheid, vind ik. De arbeid die er bij ons gevraagd wordt van een spits, onder andere in het drukzetten, daarin had Bryan lange tijd de voorkeur. Maar inmiddels is Cyriel daarin óók enorm gegroeid. Dat hij daarnaast heel beslissend kan zijn voor ons, heeft iedereen inmiddels met eigen ogen kunnen zien", aldus Slot.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand