Derksen wijst naar oud-Feyenoorder: "Die voegt niks meer toe"

Johan Derksen hoopt dat het Nederlands elftal heel ver komt tijdens het Europees kampioenschap, maar zelf heeft hij geen enkel vertrouwen in het team. Volgens hem is de selectie niet goed genoeg om een serieuze rol van betekenis te spelen.

“Ons team staat bol van de doorsnee voetballers”, begint Derksen bij Vandaag Inside Oranje. “Ik vind dat we een jonge, onervaren keeper hebben die bij Brighton nog nooit heeft kunnen overtuigen. Verder hebben we heel veel spelers van buitenlandse clubs die daar of mislukt zijn of geen vaste plaats hebben. We hebben niet één echte vedette die er bovenuit steekt."

René van der Gijp is het daar niet mee eens. Hij noemt Virgil van Dijk, maar Derksen ziet het anders. “Die vind ik ook op zijn retour. We hebben twee routiniers, Wijnaldum en Blind, die niks meer toevoegen", doelt hij onder meer op oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum. "En als de spits, Memphis, niet scoort, dan komt Brobbey of Wout Weghorst erin. Dat is een teken dat de coach het niet meer weet. Maar ik hoop dat ze Europees kampioen worden, want dat is goed voor de sfeer in dit land."

Lees meer:
0 reacties