Derijck: "Met dat gevoel toen had ik er meer uit kunnen halen"

Timothy Derijck
Timothy Derijck Foto: © Pro Shots

Als veteraan blikt Timothy Derijck in gesprek met Voetbal International terug op zijn carrière. Hij spreekt onder andere van gemiste kansen bij Feyenoord en PSV.

"Als ik bij PSV en Feyenoord het gevoel zou hebben dat ik had toen ik acht jaar geleden naar België vertrok, had ik er meer uit kunnen halen", vertelt de verdediger die nu bij ADO Den Haag speelt. "Ik vind het jammer dat dat zo laat tot me doorgedrongen is. Ik ging pas op mijn 31ste naar AA Gent, een topclub in België. Dat komt niet vaak voor en heb ik kunnen bereiken omdat ik er iedere dag hard voor werkte en er veel voor liet. Bij PSV deed ik dat niet. Waarom? Tja, goeie vraag… Ik was blij dat ik via ADO een transfer naar PSV had gemaakt – en verdiende dat op dat moment ook – maar ik voelde voldoening en had het gevoel dat ik er daarom minder voor hoefde te doen."

Dat het niet wilde lukken is wel iets waar de verdediger van baalt. "Achteraf is het jammer dat ik het niet bij Feyenoord en PSV heb kunnen laten zien, maar als 31-jarige naar een topclub in België gaan is ook niet niks. Het is misschien geen excuus, maar toen ik bij Feyenoord kwam was ik pas zeventien jaar oud en dus nog heel erg jong. Ik wilde meteen in de basis staan, omdat ik daar uiteindelijk voor gehaald was. Ik zag op dat moment niet in dat het helemaal niet logisch was om meteen de stappen te zetten die ik graag wilde zetten. Ik denk dat het daarom niet goed is gegaan."

Lees meer:
0 reacties