Arne Slot altijd met Feyenoord bezig: "Je wordt gek van die man"

In een nieuwe podcastserie De Beslissers gaan FC Afkicken-oprichter Neal Petersen en NEC-directeur Wilco van Schaik in gesprek met algemeen directeur van Feyenoord Dennis te Kloese. Hierin komt ook hoofdtrainer van Feyenoord Arne Slot ter sprake en de samenwerking met de zojuist genoemde Te Kloese.

Te Kloese analyseert de coach die Feyenoord vorig jaar landskampioen maakte: “Hij is echt een denker, soms zeg ik wel eens: ‘Even rustig aan, je kan ook te veel denken’. Alles wat hem zou kunnen overkomen, heeft hij geanalyseerd, bedacht en besproken. Aan de ene kant kan je zeggen dat hij het zichzelf te moeilijk maakt. Aan de andere kant is hij daardoor altijd goed voorbereid. Ik denk, en ik hoop ook dat hij dat zo ervaart, dat de communicatie van mij met hem gewoon open is. Hij kan daar hoop ik vertrouwen uit putten. Aan de andere kant is voetbal natuurlijk wel een resultaat gedreven wereld, dat weten we natuurlijk allemaal.”

Petersen vraagt vervolgens waarin Arne Slot en de algemeen directeur van Feyenoord op elkaar lijken. Te Kloese: “We zijn harde werkers. Hij steekt er zo veel tijd in, dat is ongelofelijk. Ik heb ook wel eens trainers meegemaakt waar de telefoon om twaalf uur gewoon uit ging. Bij hem gaat hij dan juist aan, je wordt gek van die man!”

Van Schaik vraagt vervolgens: “Terwijl jij juist in een levensfase zit waarin je iets meer rust wil hebben.” Te Kloese sluit af met de woorden: “Ja, maar dat krijg je bij hem niet. Dus dat heb ik nog even uitgesteld! Hij is echt heel talentvol en goed. Het is geen toeval dat spelers elke keer beter worden onder zijn leiding en het elftal goed speelt.”

Lees meer:
0 reacties