Dennis te Kloese: "Liep drie maanden met een bodyguard rond"

Dennis te Kloese is alweer een tijdje algemeen directeur van Feyenoord. In het verleden was de bestuurder werkzaam in Mexico, waar hij bizarre dingen meemaakte.

Te Kloese vertelt hier een opmerkelijk verhaal in de podcast De Beslissers van FC Afkicken. "Op een gegeven moment draaiden we bij Chivas ongelofelijk slecht. Toen werd het echt heel persoonlijk. Ze stonden echt op de deur te rammen van de box waar wij in zaten. Toen ben ik uit overmoed een keer naar buiten gelopen, maar toen stonden er vijftig van die klanten. Maar ik dacht: ik laat me niet kennen. Maar toen heb ik drie maanden met een bodyguard met een wapen rondgelopen. Hoe mijn familie daar onder was? Die waren echt van slag."

De algemeen directeur bij Feyenoord wordt gevraagd wat als zoiets hier in Nederland gebeurt. Te Kloese: "Het gaat nu goed, maar je moet niet ontkennen dat het in voetbal heel broos is. Als het minder draait, komt er kritiek en terecht. In het voetbal doe je er alles aan om het goed te laten gaan, zonder dat je de garantie hebt dat het goed gaat. Het is een resultaat gedreven industrie. Dit is natuurlijk een hele emotionele club en in het verleden heeft dat geleid tot discussies en vervelende incidenten met supporters. Ik weet niet hoe ik zou reageren als mij dat zou overkomen. Ik heb in Mexico wel geleerd om daar zelf confronterend mee bezig te gaan", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties