"Defensief kiest Priske vaak voor een mix van zone en mandekking"

Brian Priske
Brian Priske Foto: © BSR Agency

Brian Priske werd gepresenteerd als de opvolger van Arne Slot. Hij is de nieuwe trainer van Feyenoord en staat voor een lastige klus, zo zien vele mensen in aangezien Slot de club naar vele successen heeft geleid.

In Voetbal International analyseert de Noorse bondscoach Solbakken, die in het verleden met Priske samenwerkte, de werkwijze van de hoofdtrainer van Feyenoord. "Ik zie wel overeenkomsten in de tactische principes van balbezit en willen pressen, maar ik denk dat de teams van Priske iets directer zijn in hun manier van spelen. Defensief kiest hij vaak voor een mix van zone en mandekking. Daarbij is Brian een pragmatische coach. hij speelde bij Sparta Praag met drie centrale verdedigers, terwijl hij in Denemarken met vier speelde. Hij kijkt naar de spelersgroep en past zijn tactische principes erop aan."

Solbakken ziet in dat het niet makkelijk wordt voor Priske. "Arne Slot is een geweldige trainer. Ik heb dat van dichtbij kunnen zien toen ik vaak in De Kuip was om Markus Pedersen en Fredrik Aursnes te zien spelen, in de aanloop naar de interlands met Noorwegen. Dus ja, het wordt een lastige klus, maar daarmee kan Brian heel goed omgaan. Hij heeft de ervaring en prijzen gewonnen, terwijl ik ook juist denk dat Feyenoord nog beter dan dat ze afgelopen jaar hebben laten zien."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand