Debutant Timber: "Dat moeten we ook gaan doen richting het EK"

Quinten Timber in actie voor Oranje
Quinten Timber in actie voor Oranje Foto: © Pro Shots

In de met 2-1 verloren wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Duitsland mocht Feyenoorder Quinten Timber zijn debuut maken. In gesprek met de NOS laat de middenvelder weten trots te zijn.

"Ik ben in eerste instantie een beetje zuur vanwege de nederlaag", blikt Timber terug op de wedstrijd, "Ik zei eigenlijk net in mijn speech al dat morgen, wanneer alles tot rust is gekomen, dat ik dan wel blij en vooral trots ben. Ik heb wel wat gezegd maar niet al te lang. Wat ik zeg, ik ben gewoon een beetje boos dat we verloren hebben."

In de 66e minuut mocht Timber zijn opwachting maken tegen het 'grote' Duitsland. Desondanks was hij niet zenuwachtig. "Nee, dat viel opzich wel mee. Ik had er vooral zin in. Ik had al het gevoel dat ik erin zou komen, dus ik was er wel klaar voor. Maar het was wel een pittige wedstrijd, dat kon je wel zien ja."

Ondanks dat Timber voor het eerst bij Oranje zat, ziet hij dat de ploeg stappen maakt."Uiteindelijk speel je twee wedstrijden tegen twee lastige tegenstanders. Je kijkt natuurlijk beelden terug en traint weer samen. Natuurlijk maak je dan ontwikkeling door. Ik denk dat er nog steeds ruimte is voor verbetering. Dat heb je vandaag ook gezien en dat moeten we ook gaan doen richting het EK."

"Ik ben net even naar mijn familie gegaan want zij waren hier. Het was een mooi moment natuurlijk. Zij zijn ook heel trots, dus dat maakt het alleen maar mooier", vertelt de middenvelder, wiens broer Jurrien Timber ook al een aantal interlands heeft gespeeld. "Hopelijk gaan we samen een mooie toekomst tegemoet in het Nederlands elftal", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties