De toekomst van Feyenoord

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Na een aantal magere jaren zullen alle supporters van Feyenoord het erover eens zijn dat ze in de afgelopen seizoenen verwend zijn. Zo haalde de Stadionclub tegen de verwachtingen van velen eindelijk weer eens een Europese finale en werden ze een jaar later zelfs kampioen van Nederland. Ook in het huidige seizoen mocht er met het binnenhalen van de KNVB beker weer een prijs worden bijgeschreven. Het grote brein achter dit enorme succes is natuurlijk trainer Arne Slot. Nu hij zal gaan verkassen naar de Premier League om Liverpool FC onder zijn hoede te nemen, is het de vraag hoe het met Feyenoord nu verder zal gaan.

Kijk waar je maar wilt naar alle wedstrijden van Feyenoord

Als Feyenoord supporter wil je natuurlijk geen wedstrijd van je favoriete club missen. Gelukkig is het tegenwoordig makkelijk om op televisie of via je telefoon de wedstrijden te volgen. Toch lukt dit niet altijd. Wanneer je bijvoorbeeld aan het reizen bent in het buitenland kan het zijn dat het moeilijk is om de wedstrijden te volgen, vanwege geo beperkingen en allerlei andere redenen die het kijken op de normale manier moeilijker maken. Gelukkig is er een alternatief waardoor dit probleem alsnog verleden tijd zal worden.

Iedereen die een casino NL kiest om te gaan inzetten, kan hier live wedstrijden volgen. Door een account aan te maken en weddenschappen af te sluiten op wedstrijden van Feyenoord, krijg je toegang tot gratis livestreams. Veel van deze goksites hebben bovendien handige apps zodat je onderweg ook altijd en overal kunt kijken op je mobiele apparaten. Het is zelfs mogelijk om tijdens dat een wedstrijd bezig is live weddenschappen af te sluiten, om het kijken nog spannender te maken.

Arne Slot: van veelbesproken overstap tot toptrainer

Het had heel wat voeten in de aarde om de Zwollenaar Arne Slot naar Rotterdam-Zuid te halen. Hij was ten eerste nog werkzaam bij AZ toen Feyenoord interesse begon te tonen. Hier kreeg men in Alkmaar ook lucht van, waarna Slot werd ontslagen. Dit gebeurde in december 2020 en kwam voor veel mensen als een grote verrassing. Omdat er echter zonder medeweten van de clubleiding van AZ gesprekken werden gevoerd zag de leiding van de Alkmaarders geen andere optie dan Slot per direct de laan uit te sturen.

Hoewel het nog een half jaar duurde voordat zijn dienstverband bij Feyenoord begon, heeft het beide partijen duidelijk geen windeieren gelegd dat de nieuwe trainer eerst een tijdje zonder baan zat. Sterker nog, het is misschien wel beter geweest. Op deze manier had Slot maanden te tijd om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn nieuwe klus als hoofdtrainer in de Kuip. Dat hij deze periode met beide handen heeft aangepakt, bleek wel uit hoe Feyenoord onder zijn leiding uit de startblokken schoot door zich onder andere zonder enige moeite te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Conference League.

Velen hadden het niet voor mogelijk gehouden dat een Nederlandse club ooit nog een Europese prijs zou binnenhalen en tot op heden krijgen deze mensen gelijk. Feyenoord toonde in het eerste jaar onder Arne Slot echter wel aan dat het zeker mogelijk is. Na een lange, maar mooie campagne werd uiteindelijk de finale van de Conference League gehaald, waarin AS Roma iets sterker bleek. Onderweg werd er bovendien met een aantal sterke clubs afgerekend, zoals Olympique Marseille, Slavia Praag en Union Berlin.

Dat het Feyenoord van Slot geen eendagsvlieg was, toonden ze een jaar later aan door kampioen van Nederland te worden. Vooral in de laatste maanden van het seizoen leek Feyenoord haast onverslaanbaar, waardoor ze uiteindelijk met een ruime voorsprong de schaal wisten binnen te slepen. Daar waar velen dachten dat het moment voor Arne Slot was aangebroken om een nieuwe stap te maken, besloot hij nog een jaar te blijven en Champions League te gaan spelen met de Rotterdammers. Hoewel men in het huidige seizoen de titel niet wist te prolongeren, ook omdat PSV een ongekend sterke campagne kende, werd er met de KNVB beker toch wederom een prijs gewonnen.

Hoe verder met Feyenoord zonder Slot?

Nu recentelijk bekend is geworden dat Arne Slot een nieuwe uitdaging zal aangaan bij Liverpool FC, zullen veel Feyenoorders zich afvragen hoe het verder moet. De club staat er goed voor en heeft diverse spelers in de selectie die een hoge waarde vertegenwoordigen, maar Arne Slot wordt toch wel gezien als het brein achter het succes. Met algemeen directeur Dennis te Kloese hebben de Rotterdammers echter ook een bestuurder in huis die precies weet wat hij moet doen om de club te helpen het hoge niveau vast te kunnen houden.

Op de schouders van te Kloese rust nu de zware taak om een opvolger voor Slot te gaan vinden. Er is momenteel nog niet bekend wie dit gaat worden, maar Feyenoord zal er alles aan willen doen de lijn van de laatste jaren door te trekken. Of dit gaat lukken en hoeveel spelers er in het kielzog van Slot nog gaan vertrekken, is de grote vraag. Dat het een mateloos interessante zomer gaat worden voor alles en iedereen rond Feyenoord staat echter wel vast.

Lees meer:
0 reacties