De Mos: "Van Gaal heeft iets goeds gedaan door het aan te kondigen"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

Aad de Mos deelt de mening van Louis van Gaal dat De Kuip eigenlijk niet meer kan voor het spelen van interlands. De voormalig trainer van Ajax en PSV snapt echter het probleem van Feyenoord wel.

In 2019 verscheen er een artikel in De Telegraaf dat de spelers van Frankrijk uit hun dak gingen bij het zien van hun kleedkamer en faciliteiten binnen De Kuip. De Mos denkt dan ook dat De Kuip niet meer kan als uithangbord van het Nederlands elftal. "Nee, dat kan niet meer", zegt De Mos in Twee Viertje. "Dat is het probleem. Je huurt iets van de club en die club zit al jaren met het probleem van Feyenoord City."

"Dat wordt op de een of andere manier tegengehouden", vervolgt De Mos. "Ze gaan niet mee met de tijd, wat onbegrijpelijk is. Dat is blijkbaar niet op te lossen voor een modern Feyenoord. Dat is nostalgie, wat onbegrijpelijk is. Als je als club vooruit wil kun je beter overgaan naar een nieuw complex wat heel mooi is en wat Feyenoord City zou moeten heten.

"Of Feyenoord en de gemeente Rotterdam er een potje van maken? Ik denk dat beide wel willen maar dat door de dure grondstoffen dat het niet meewerkt om dat er allemaal zo maar neer te zetten", denkt De Mos. "Van Gaal heeft in ieder geval iets goeds gedaan door dit aan te kondigen. Ik vind dat hij gelijk heeft op basis van wat ik ook gezien heb aan de binnenkant."

"Ik kan me heel goed voorstellen dat dat vervelend is voor je belangrijkste team in het land maar ook voor je gasten die gewend zijn op het wereldtoneel te spelen. Waar Van Gaal op doelt dat kan intern wel worden opgelost voordat de finales van de Nations League in Nederland worden gespeeld als Nederland eerste wordt", aldus de voormalig trainer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand