De Mos reageert op gerucht: "Out of the box denken en pakken maar"

In de podcast De Eerste de Beste wordt normaliter de Keuken Kampioen Divisie besproken. Echter maken de mannen in deze aflevering een uitstapje en wordt er met een in bellende Aad de Mos besproken wie de trainers posities bij Ajax en Feyenoord moet gaan invullen. 

"Wie worden de nieuwe trainers van Ajax en Feyenoord", vraagt host Lars van Velsum. "Ik heb geprobeerd die Farioli te ontleden", vertelt De Mos. "Ik heb zijn scriptie helemaal doorgelezen, want hij is afgestudeerd filosoof. Gisteren (woensdag, red.) heb ik zijn wedstrijd tegen Paris Saint-Germain proberen te analyseren. En het beviel me wel, hoe hij met zijn team speelde. Er zit iets anders in dan we gewend zijn. Ik hou wel van nieuwe dingen. Hij is nog jong, pas 35. Dat is een goede leeftijd. Ik ben ook bij Ajax begonnen toen ik 33 was, had ook geen naam en heb het aardig gedaan.”

“Ik had Dick Schreuder ook ergens verwacht", gaat hij verder. "Hij heeft een goede rugzak bij de amateurs, hij werd kampioen met Katwijk. Bij PEC Zwolle heeft hij het aanvallend gedaan op een manier die niemand kende. Nu zit hij bij Castellon, waar het is de derde divisie van Spanje en met nieuwe spelers toch moeilijk is. Daar is hij ook direct kampioen geworden. Je moet het maar doen, hè. Die jongen heeft het in zijn vingers, er is alleen één nadeel. Als je Schreuder heet, dan word je in Nederland geassocieerd met je broer. Ik vind het een groter trainerstalent dan zijn broer.”

“Nu hoorde ik gister de naam Nuri Sahin vallen rondom Feyenoord, wat vind je daarvan?", vraagt Van Velsum vervolgens. “Dat is een jongen die het bij Antalyaspor goed gedaan heeft", reageert De Mos. "Fons Groenendijk heeft daar met hem gewerkt, die was ook lovend over hem. Dus hij zal het in zijn vingers hebben. Je moet allemaal een keer beginnen jongens, je moet een kans krijgen. Louis van Gaal is ook begonnen bij Ajax zonder al te veel ervaring. Hetzelfde geldt voor Co Adriaanse, Leo Beenhakker en ik zei de gek. Je moet wel een keer beginnen. Dus out of the box durven denken en pakken maar.”

Lees meer:
0 reacties