De Kuip in de rode cijfers: "Geld voor onderhoud is hard nodig"

Stadion De Kuip
Stadion De Kuip Foto: © Pro Shots

Naar verwachting wordt Lilian de Leeuw binnenkort aangesteld als nieuwe directeur van De Kuip. Dat zal geen makkelijke klus gaan worden. De financiële situatie van het stadion is zeer slecht.

"Nieuw geld voor onderhoud is hard nodig. De club en haar supporters klagen al lange tijd over het gebrek aan onderhoud", meldt Dennis van Eersel bij RTV Rijnmond. "Ingewijden meldden al eerder aan Rijnmond dat er zo’n tien tot twintig miljoen nodig is voor de broodnodige aanpassingen aan het stadion. Het gaat dan niet om een renovatie, maar puur onderhoud aan onder andere toiletten, horecavoorzieningen en beton."

Geld is er echter niet. Afgelopen boekjaar heeft Stadion Feyenoord weer verder moeten interen op het eigen vermogen. "Het bloeden op de jaarrekening moet worden gestopt, ook omdat er wat kosten op de langere termijn zijn, waarvan de exacte ‘schade’ nog bepaald moet worden", legt Van Eersel uit. "Zo is er bijvoorbeeld een afspraak gemaakt met de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) ten tijde van het financieren van het Technisch Ontwerp voor het nieuwe stadion. Mocht het stadion er niet komen, zo is toen afgesproken, zou de exploitatie van enkele parkeerterreinen voor De Kuip worden overgedragen naar een door Stigam te bepalen partij tegen een marktconforme prijs."

"Feyenoord betaalde volgens afspraak ondertussen al 2,8 miljoen terug voor hun aandeel in de ontwikkelkosten van een nieuw stadion, maar ingewijden binnen Stadion Feijenoord vinden het niet fair dat de club vervolgens de bal alleen bij hen legt", meldt de journalist. "Het opknappen van het stadion is een gezamenlijk probleem, vinden zij."

Meer eenheid tussen club en stadion is wel gewenst. Maar een fusie is voor Feyenoord op dit moment niet interessant, zo gaf directeur Te Kloese recent nog aan. Feyenoord heeft er geen belang bij om het Stadion in de huidige financiële situatie over te nemen, inclusief alle lopende verplichtingen richting derden en aandeelhouders. Het huidige huurcontract tussen Feyenoord en De Kuip loopt eind juni 2023 af.

Feyenoord - PSV

Feyenoord wint voor 100 (!) keer je inzet!

Feyenoord kan een slag slaan in de titelstrijd. De koploper ontvangt zondag nummer 3 PSV. Gaat Feyenoord winnen in De Kuip? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 (!) keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
Feyenoord
14:30
PSV
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
18/02
Feyenoord
21:00
AZ
zo
26/02
Fortuna Sittard
12:15
Feyenoord
za
4/03
Feyenoord
20:00
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 19 27 42
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
Bekijk de hele stand