"De kans dat Santiago Giménez aan de aftrap staat is levensgroot"

Santiago Gimenez
Santiago Gimenez Foto: © Pro Shots

Volgens Mikas Gouka van het Algemeen Dagblad is de kans nog altijd levensgroot dat Santiago Giménez in de basis staat. Wel zijn er anderen die daar twijfels bij hebben.

De Feyenoord-spits wist in de eerste seizoenshelft aan de lopende band te scoren. Het lijkt echter of hij bijna al zijn kruit heeft verschoten. In de tweede seizoenshelft wist hij echter niet meer de vorm terug te vinden van voor de winterstop.

Toch denkt Gouka dat Slot hem in de bekerfinale laat starten. “De kans dat Santiago Giménez zondagmiddag gewoon aan de aftrap staat in de bekerfinale is nog altijd levensgroot. Slot kiest steevast voor zijn 22-jarige topscorer, ook nu het al geruime tijd niet bepaald indrukwekkend is wat de aanvaller laat zien. Slot wisselde hem zondag wel, de trainer noemde de slotfase van de partij in Limburg tegen Fortuna Sittard (0-1) op papier een kolfje naar de hand van Ayase Ueda.”

Arne Slot wilde echter niet te veel weggeven over zijn opstelling voor de finale. “Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat niet altijd de eerste elf spelers de wedstrijd voor ons beslissen. Hoe we exact gaan starten tegen NEC, dat zit wel in mijn hoofd. Maar in een week kan er nog veel gebeuren.” Willem van Hanegem pleitte eerder al voor een basisplaats voor Ueda maar kwam daar later op terug. “Hij staat er nu al het hele seizoen, nu wijzigen voor de finale is ook zoiets”, aldus De Kromme.

Lees meer:
0 reacties