De Goeij over kampioenschap: "Heb het altijd jammer gevonden"

Ed de Goeij
Ed de Goeij Foto: © Pro Shots

Ed de Goeij was in de jaren 90 een van de beste doelmannen van ons land. Hij speelde jaren voor Feyenoord en werd kampioen met de Rotterdammers.

In gesprek met Hand in Hand blikt terug op het kampioenschap van 1993, dat in Groningen werd behaald. "Je had een compleet elftal en bij eigenlijk de laatste paar wedstrijden kwam het kampioenschap pas in zicht. Bij MVV-uit was de ommekeer. Dan speel je de laatste wedstrijd van het seizoen in Groningen, waar zo'n driekwart van het stadion :Feyenoord-supporters is. Dat is uniek en dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven."

Hoe ging het na het laatste fluitsignaal, Ed? "We hadden eerst feest met de schaal in Groningen, daarna in het stadhuis. Ik heb het altijd jammer gevonden dat we terugvlogen vanuit Groningen. Als ik dan later kampioenschappen zie van teams en ik zie op viaducten overal mensen staan, dan is dat een gemis, maar we kwamen aan op Zestienhoven en daar stonden ook duizenden mensen; het heeft allebei iets. We gingen dezelfde avond naar het stadhuis met de schaal op het bordes. Dat zijn unieke momenten", besluit de oud-goalie.

Lees meer:
0 reacties