De Feijenoord over geweld tegen LGQBT'ers: "Geen voorbeelden bekend"

Regenboogvlag
Regenboogvlag Foto: © Orange Pictures

FSV De Feijenoorder heeft gereageerd op het interview van de Roze Kameraden, welke stelde dat de LGQBT+ community niet sterk gewaardeerd wordt onder Feyenoord-fans.

De supportersvereniging zegt in magazine Hand in Hand het daar niet mee eens te zijn. "Inclusiever dan bij FSV De Feijenoorder ga jij het als Feyenoord-supporter niet vinden. Voor ons is een ding van belang: of je voor Feyenoord bent of niet. Dat is wat telt, want wij verwelkomen elke Feyenoord-supporter. Wij sluiten niemand uit.", aldus het bestuur.

De Roze Kameraden kregen te maken spreekkoren als: "een piemel in je kont, dat is toch niet gezond. En: Een roze kameraad, steekt zijn piemel in zijn maat". En ook een anti-Roze Kameraden spandoek in het stadion en anti-Roze Kameraden stickers in en buiten het stadion. Beelden circuleerden ook rond van een in de brand gestoken regenboogvlag. Bestuursleden van de Roze Kameraden werd afgeraden wedstrijden te bezoeken.

De supportersvereniging ziet echter geen problemen. "Noch bij Feyenoord, noch bij onze vereniging waren voor de oprichting van de Roze Kameraden voorbeelden bekend die aantonen dat iemands seksuele geaardheid problemen heeft veroorzaakt".

Zij vinden dat er geen concrete voorbeelden van geweld zijn waarop De Roze Kameraden zich kunnen stoelen. "De oprichting van de Roze Kameraden ontleent zich enkel aan het idee dat iemand zich (mogelijk) ooit gekwetst kan voelen tijdens wedstrijden van Feyenoord, indien iemand het woord ‘homo’ als scheldwoord gebruikt".

Volgens De Feijenoorder is het politiek en verveelt de club zich dus zijn de Roze Kameraden onderwerp van gesprek. "Eens in de zoveel tijd besluit de lokale driehoek aan welke thema's Feyenoord de komende jaren extra aandacht moet schenken." Andere belangrijke problemen worden vergeten. "Dit punt is inmiddels van de agenda geschrapt en vervangen voor 'inclusiviteit bij Feyenoord'. De komende jaren is dit het belangrijkste speerpunt waar de club de nadruk op moet leggen".

Gesprekken tussen beide verenigingen waren kansloos. "Ons is in die gesprekken te kennen gegeven dat de Roze Kameraden zelfstandig wil blijven omdat zij in een activistische periode zitten", zo wordt besloten door de Feijenoorder.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Feyenoord -
za 22 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
Fortuna Sittard -
zo 6 nov. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Feyenoord -
do 10 nov. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
Bekijk de hele stand