"Dat er boosheid was bij de Feyenoordfans, begrijpen we allemaal"

Supporters van Feyenoord bij De Kuip
Supporters van Feyenoord bij De Kuip Foto: © Pro Shots

De overstap van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax is volgens Marciano Vink het moment van het jaar. De analist ziet dat de aanvaller indruk maakt in Amsterdam als aanvallende middenvelder, maar hij denkt dat de voetballer nog niet helemaal tevreden is over zijn eigen prestaties.

"In het begin was er nogal wat commotie over de transferclausule in het contract. Ik denk dat Marc Overmars daar korte metten mee gemaakt heeft door het verschil gelijk over te maken naar Feyenoord", vertelt Vink bij ESPN. Hij weet dat het voor Berghuis niet makkelijk was om te aarden in Amsterdam na al die jaren in Rotterdam.

"Dat er enorme irritatie en boosheid was bij de Feyenoord-supporters, begrijpen we allemaal. Maar hij moest ook het Amsterdamse publiek voor zich winnen", aldus de analist. Berghuis kreeg een basisplaats als nummer tien toen Davy Klaassen geblesseerd raakte. Volgens Vink 'een geluk bij een ongeluk' voor Ajax.

"Vanaf dat moment heeft hij laten zien wat hij voor Ajax kan betekenen. Hij speelde fantastisch tegen Sporting Portugal. Ook in de wedstrijden daarna heeft hij het ontzettend goed gedaan, maar als je diep in zijn hart kijkt zou hij nog belangrijker voor Ajax willen zijn en nog meer willen laten zien", besluit de oud-voetballer.

Lees meer:
0 reacties