Danny Buijs hoopt dat Feyenoord met hoofd bij bekerfinale is

Danny Buijs
Danny Buijs Foto: © Pro Shots

Danny Buijs hoopt dat Feyenoord al met zijn hoofd bij de bekerfinale tegen NEC is. Dat vertelt de coach van Fortuna Sittard tegenover De Limburger.

Feyenoord heeft vorige week flink wat vertrouwen kunnen tanken door met 6-0 van aartsrivaal Ajax te winnen. Echter, volgende week is de bekerfinale tegen NEC waarschijnlijk de enige kans op een prijs dit seizoen omdat PSV met een straatlengte voor staat op Feyenoord in de Eredivisie.

In gesprek met de krant geeft Buijs aan dat hij denkt dat Feyenoord ook al met de finale bezig is. “Het is menselijk dat zo’n finale in je hoofd zit en je bang bent een blessure of een rode kaart op te lopen. Alleen, wij hebben er geen invloed op hoe zij daarmee omgaan", vertelt de oefenmeester.

Wel weet de oud-voetballer hoe ze de Rotterdammers willen bestrijden. “Wij moeten zelf superscherp zijn, vanuit het collectief met een gezonde agressie spelen en proberen in de wisselwerking de energie te krijgen van het publiek. Wat je dan vaker ziet, is dat je boven jezelf uitstijgt tegen een topclub. Dat hebben we tegen dit Feyenoord nodig. En je moet hopen dat zij geen topdag hebben”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties