"Dan winnen Feyenoord, József Kiprich en de vrouw van Kiprich"

József Kiprich
József Kiprich Foto: © Pro Shots

Er was veel ophef over de nominaties en de uitslag van de sportverkiezingen. Volgens columnist Thijs Zonneveld is het ook heel lastig om de verschillende sporten te vergelijken en aan de hand daarvan de Sportman en Sportvrouw van het Jaar te kiezen. Hij komt met een kwinkslag met vier nieuwe opties.

"Laten we wel wezen: het was ook niet uit te leggen", schrijft Zonneveld in het Algemeen Dagblad. "Ze waren Femke Bol vergeten te nomineren. En als het winnen van de Giro, de Tour, de Vuelta én het WK (met een gebroken elleboog) nóg niet genoeg is om Sportvrouw van het Jaar te worden, waar moet je dan nog over discussiëren? Daarom presenteer ik u hierbij vier opties voor de nieuwe, verbeterde sportverkiezingen van het jaar. Komen ze."

"Optie 1: de Elon Musk-variant", oppert Zonneveld. "We schrijven een polletje uit. Meeste stemmen gelden. In deze variant zijn de winnaars van de sportverkiezingen van 2023 zo goed als bekend: Feyenoord, József Kiprich en de vrouw van József Kiprich. Optie 2: de Kalverstraat-test. De genomineerden lopen in galakleding door de Kalverstraat en degene die in een kwartier het vaakst om een handtekening of een selfie wordt gevraagd, wordt uitgeroepen tot winnaar. Live te volgen op tv uiteraard, met commentaar van Evert ten Napel."

"Optie 3: Sterrenslag", vervolgt hij. "De genomineerden nemen het tegen elkaar op in tien, door het lot te bepalen, sporten. Hink-stap-sprong, curling, de 100 meter vlinderslag of schansspringen: het kan allemaal. Om de spanning er nog een beetje in te houden, wordt er in het reglement opgenomen dat Mathieu van der Poel geblinddoekt moet meedoen."

Zonneveld heeft nog een vierde optie. "Een door de TU Delft ontwikkeld volledig automatisch puntensysteem (VAP). Kost de belastingbetaler een slordige vijftig miljoen, maar dat verdienen we dubbel en dwars terug omdat er nooit meer gezeik is over wie er moet winnen. Sporten met veel mondiale tegenstand worden in het algoritme hoger gewaardeerd, door middel van een historische vergelijking wordt ook de uniciteit van de prestatie meegenomen. Extra punten voor onmogelijke comebacks, zesdubbele strafpunten als je wint van slechts negentien tegenstanders, van wie achttien in een slechtere auto."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Feyenoord komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Feyenoord (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
PEC Zwolle
12:15
Feyenoord
za
21/10
Feyenoord
21:00
Vitesse
zo
29/10
FC Twente
12:15
Feyenoord
za
4/11
RKC Waalwijk
18:45
Feyenoord
zo
12/11
Feyenoord
16:45
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 21 21
2 AZ 7 17 19
3 FC Twente 7 10 18
4 Feyenoord 7 20 17
5 Excelsior 7 3 12
6 Sparta Rotterdam 7 1 11
7 Heracles Almelo 7 -1 11
Bekijk de hele stand