"Dan moet de KNVB durven om Ajax en Feyenoord aan te spreken"

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Tom Knipping is zeer kritisch op de functie van technisch directeur bij Ajax, alsook bij Feyenoord. Sinds het vertrek van Marc Overmars is alleen Sven Mislintat vier maanden technisch directeur geweest in Amsterdam. Alex Kroes krijgt nu die rol als goedmakertje.

"Instortingsgevaar is uiteraard minder groot als er – zoals bij AZ nu Robert Eenhoorn vertrekt – een technisch directeur achterblijft die het beleid voortzet. Bovendien is directeur van een voetbalclub een nogal veelomvattende job, laat staan als je algemene en technische zaken combineert. Vandaar dat zelfs RKC Waalwijk en Excelsior een technisch directeur hebben," schrijft Knipping in Voetbal International.

De KNVB en de Eredivisie CV achten de functie van technisch directeur belangrijk. Twee clubs doen daar echter weinig mee. "Het gekke is dan wel dat de twee grootste clubs van het land deze functie niet zo serieus lijken te nemen", zegt Knipping over Ajax en Feyenoord.

Volgens Knipping heeft de KNVB de ambitie om Nederland mee te laten blijven draaien in de top zes van Europa qua competities. "Aangezien clubs zelf niet goed genoeg in staat zijn om die te borgen, zou de KNVB er een licentie-eis van kunnen maken", stelt Knipping.

"Nu moet een club volgens de licentie-eisen een persvoorlichter en een mindervalidencoördinator hebben, maar een hoofdverantwoordelijke voor het technisch beleid wordt niet gevraagd. Als de top van de bond deze functie echt zo belangrijk vindt, dan moet die ook durven om Ajax en Feyenoord erop aan te spreken", besluit de journalist. 

Lees meer:
0 reacties