Clasie over buitenlands avontuur: ''Mentaal word je sterker''

clasiesouthampton.jpg
clasiesouthampton.jpg

Vol goede moed ging Jordy Clasie drie jaar geleden van Feyenoord naar Southampton. De middenvelder keek uit naar een avontuur in het buitenland. Het werd geen groot succes, maar toch leerde hij ervan. 

''Ik wil niet zeggen dat alles in het buitenland slecht is'', aldus Clasie in gesprek met Voetbal International. ''Wanneer je zoals ik niet speelt, kom je jezelf tegen. Dan gaat het om andere dingen, moet je je maar zien te redden in een vreemd land zonder dat je kunt doen waarvoor je bent gekomen: spelen. Het enige voordeel daarvan is dat je jezelf leert kennen. Mentaal word je sterker. Maar dat zeg ik met de kennis van nu.''

Clasie bleef 'vechten' toen het moeilijk werd. ''Op de momenten zelf is het niet makkelijk. Je bent weekenden van huis om op de tribune naar een wedstrijd te kijken. Je kunt dan twee dingen doen: breken of opstaan. Ik heb voor dat laatste gekozen, ben gewoon hard blijven trainen, naar Brugge gegaan, alleen maar om toch zo veel mogelijk te spelen. In mijn achterhoofd hield ik de dingen die wél goed waren gegaan. In dat eerste jaar heb ik een paar prima wedstrijden gespeeld waarin ik echt een hoog niveau haalde, zoals thuis tegen Arsenal voor de League Cup.''

De middenvelder was in eerste instantie ook een vaste basisspeler bij Southampton. ''Onder Koeman was ik ook gewoon een vaste waarde en stond ik twintig van de 27 duels die ik heb gespeeld in de basis. Dat is voor een debutant in de Premier League gewoon goed. Alleen: het gebeurde in mijn eerste jaar, hè. Ik ging gewoon vanzelf steeds meer naar huis verlangen.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 23 jan. 2022, 12:15
Eredivisie
NEC -
-
Feyenoord -
zo 6 feb. 2022, 12:15
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
zo 13 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
zo 20 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Cambuur -
zo 27 feb. 2022, 12:15
Eredivisie
AZ -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 19 23 46
2 Ajax 19 55 45
3 Feyenoord 19 24 39
4 Vitesse 19 1 36
5 AZ 19 13 35
Bekijk de hele stand