Chery adviseert topclubs: "Volgende stap PSV, Feyenoord of Ajax"

Tjaronn Chery in actie tegen Ajax
Tjaronn Chery in actie tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Tjaronn Chery vindt dat zijn teamgenoot Kodai Sano de stap moet maken naar PSV, Ajax of Feyenoord. Dat vertelde hij in gesprek met De Gelderlander.

De Japanse middenvelder heeft nog een contract tot medio 2028 bij de club uit Nijmegen en Chery had het met de Japanner al over zijn toekomst. “Ik zei dat zijn volgende stap PSV, Feyenoord of Ajax moet zijn en dat hij niet meteen naar het buitenland moet vertrekken. Hij reageerde met: ‘Meen je dat?’ Het is mooi dat hij en Koki (Ogawa, red.) dingen van mij aannemen. Hij moet natuurlijk doen waar hij zich goed bij voelt. Ik probeer hem alleen maar te helpen.”

De huidige middenvelder van NEC, die in het verleden onder andere voor ADO Den Haag en FC Groningen speelde, is onder de indruk van zijn teamgenoot. “Japanse spelers zijn heel handig en wendbaar. Ik vind Kodai de beste Japanner die momenteel in de Eredivisie speelt. Hij is een supertalent en gaat een grote speler worden. Ik hoop dat hij zich nog één of twee jaar verder ontwikkelt bij NEC en dan een mooie transfer maakt”, besluit Chery.

Lees meer:
0 reacties