Carrière van Summerville in opmars: "Volgend jaar bij topclub"

Crysencio Summerville
Crysencio Summerville Foto: © Pro Shots

Crysencio Summerville raakte op jonge leeftijd al in opspraak bij Feyenoord. Hij werd na een incident in de kleedkamer verhuurd aan FC Dordrecht. Ook na zijn terugkeer kwam het niet tot een debuut in de hoofdmacht.

Na een kortstondig avontuur bij ADO Den Haag vertrok hij naar Leeds United, waar zijn carrière in de lift kwam. Süleyman Öztürk van Voetbal International volgt de aanvaller op de voet en voorspelt een grote toekomst. "Ik denk dat hij al richting de veertig miljoen euro moet kosten. Ik las vanochtend dat Suriname bezig is om Summerville te overtuigen. Ik wist eigenlijk niet dat hij ook voor Suriname kan spelen. Je moet als elftal toch ergens beginnen... Dat zou een ster zijn."

De oud-Feyenoorder is toe aan een stap hoger, zo ziet Öztürk. "Als je het hebt over spelers die de potentie hebben om de top te halen... We hebben het vaak over spelers uit de Eredivisie, maar hij is een van de beste spelers uit de Championship. Volgend seizoen gaan we hem bij een topclub zien, denk ik. Dan gaat hij een transfer maken. Dat kan niet anders. Het afgelopen halfjaar heeft hij zich geweldig ontwikkeld. Hij is niet alleen een linksbuiten die getruct is, maar hij ontwikkelt zich ook als nummer 10, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties