Calvin Stengs kritisch na zege op NEC: "Dat mag eigenlijk niet"

Calvin Stengs
Calvin Stengs Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft met 2-3 gewonnen in de uitwedstrijd bij NEC. Calvin Stengs is blij met de zege maar geeft aan dat het niet makkelijk was.

De aanvallende middenvelder van de Rotterdammers vindt vooral dat zijn ploeg heel slordig was vlak na rust. "Ik denk dat wij de eerste helft wel de overhand hadden, ondanks dat we niet hele grote kansen hadden. We komen goed voor rust op voorsprong. Hoe wij de tweede helft starten mag eigenlijk niet. We verloren veel te snel de bal. Dan krijg je een wedstrijd op en neer. Zelfs met tien man maken zij dan nog 2-2, dat mag eigenlijk niet van onze kant", vertelt hij tegenover ESPN.

Ondanks het slechte spel wisten de Rotterdammers toch te winnen. "We hebben deze seizoenshelft nog niet verloren en we wilden die reeks voortzetten. Dan moet je gas blijven geven. Als je dan op 2-2 komt, is dat lastig en zo onnodig. Dan wordt het ook mentaal steeds zwaarder. Uiteindelijk blij dat we drie punten hebben."

Ook Stengs zelf heeft zijn steentje bijgedragen. Hij maakte de 0-1. "Ik zag Proper zijn been uitsteken, ik schiet hem er doorheen en ik ben er blij mee." Ook geeft hij aan dat een mogelijke deelname aan het EK in zijn achterhoofd meespeelde. "Dat (EK) zou mooi zijn, zou een mooie bekroning zijn. Tuurlijk zit het in je achterhoofd, maar we gaan het zien", besluit de middenvelder."

Lees meer:
0 reacties