Calvin Stengs blikt terug: "Dat was een grote teleurstelling"

Calvin Stengs
Calvin Stengs Foto: © Pro Shots

Calvin Stengs beleefde een goed seizoen bij Feyenoord, maar werd door bondscoach Ronald Koeman niet opgenomen in de selectie voor het EK. Zijn carrière kende in een vroeg stadium meer tegenslagen, zo laat hij weten tegenover Hand in Hand.

Stengs blikt terug op toen hij een jonge jongen was en een carrière als voetballer ver weg was. "Ik denk dat ik voor die tijd gewoon een jongen was die dol was op voetbal. Maar toen ik bij AZ kwam, begon het echt tot me door te dringen dat ik een profvoetballer kon worden. Naarmate ik ouder werd, kwam die droom steeds dichterbij."

Toen Stengs bij AZ in de Onder 16 zat, mocht hij niet met de rest mee naar Onder 17, een flinke tegenvaller voor hem. "Ik bleef min of meer zitten. Dat was een grote teleurstelling. Ik was toen nog vrij klein en slungelig en ze dachten dat het beter was als ik fysiek nog wat sterker werd. Die beslissing viel me zwaar. Ik twijfelde zelfs even of ik moest doorgaan. Maar achteraf ben ik erg blij dat ik nog een jaar bij Onder-16 heb gespeeld. Ik had dat zowel fysiek als mentaal nodig. Anders zou ik nu niet de voetballer zijn die ik ben."

Lees meer:
0 reacties