Calvin Stengs blikt terug: "Dat heeft me ook weer veel gebracht"

Calvin Stengs juicht
Calvin Stengs juicht Foto: © Pro Shots

Calvin Stengs keerde afgelopen zomer terug naar Nederland en beleefde een goed seizoen bij Feyenoord. Toch was het niet genoeg om een plaats af te dwingen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De middenvelder was graag meegegaan naar Duitsland.

"Het is niet zo dat ik heel erg toe ben aan vakantie", vertelt de voetballer in gesprek met de NOS. Dat hij het EK niet mee gaat maken, betekent niet dat hij ontevreden terugkijkt op het seizoen. "Ik heb dit seizoen wel wat laten zien. Ook met mijn ervaringen uit het buitenland. Ik ben daar snel volwassen geworden."

Stengs ging van AZ naar OGC Nice, maar daar speelde hij niet altijd. "Ik heb in het buitenland wel geleerd om met tegenslag om te gaan. Je persoonlijkheid wordt daar sterker van. Het is nooit leuk om de bank te zitten. Dan ben je wel getergd. Ik vroeg me af waarom ik niet speelde. Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik bij Nice heb gespeeld. En vorig seizoen heb ik een mooi jaar gehad bij Antwerp. Dat heeft me ook weer veel gebracht."

Lees meer:
0 reacties