Burger over vertrek bij Feyenoord: "Een bepaald beeld geschetst"

Wouter burger
Wouter burger Foto: © Pro Shots

In de zomer van 2021 maakte Wouter Burger de overstap van Feyenoord naar FC Basel. Dit seizoen speelde de middenvelder maar liefst vijftig wedstrijden voor de ploeg uit Zwitserland.

"Ik had ook een bepaalde vertrekwens, omdat er in Nederland altijd wel een mening is en er ook een bepaald beeld van mij geschetst werd", vertelt Burger in gesprek met Voetbalprimeur over zijn vertrek. "Ik merkte dat ik daar echt vanaf moest komen, met dat zingen Feyenoord-liedjes, bijvoorbeeld. Ik had het gevoel dat dat tegen mij ging werken, dat het meer ging om de poppenkast eromheen dan om wie ik ben als voetballer."

"Ik werd niet eens door de club zelf zo gezien, maar meer door iedereen eromheen eigenlijk", vervolgt de 22-jarige middenvelder. "Het is allemaal ontstaan vanuit mijn enthousiasme en liefde voor de club en ik wil het ook helemaal niet wegzetten als iets negatiefs. Maar in die tijd bij Feyenoord werd het gewoon tijd om mezelf als voetballer op de kaart te zetten en te laten zien dat ik ook goed kan voetballen."

Een transfer was dan ook onvermijdelijk. "Ik wilde gewoon helemaal opnieuw beginnen, zodat ik kon resetten en mensen mij konden beoordelen op de voetballer die ik ben. Omdat ik bij Feyenoord natuurlijk ook supporter van de club was. Zwitserland is qua voetbalklimaat ook echt wel een mooi land. De druk is veel minder dan in Nederland en de mensen laten je ook echt in je waarde. In Nederland heeft iedereen heel snel een mening over je en je merkt dat dat gevoel absoluut minder is hier", besluit Burger.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Feyenoord komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Feyenoord (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
PEC Zwolle
12:15
Feyenoord
za
21/10
Feyenoord
21:00
Vitesse
zo
29/10
FC Twente
12:15
Feyenoord
za
4/11
RKC Waalwijk
18:45
Feyenoord
zo
12/11
Feyenoord
16:45
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 21 21
2 AZ 7 17 19
3 FC Twente 7 10 18
4 Feyenoord 7 20 17
5 Excelsior 7 3 12
6 Sparta Rotterdam 7 1 11
7 Heracles Almelo 7 -1 11
Bekijk de hele stand