Brian Priske heeft andere aanpak dan Slot had: "Een verschil"

Brian Priske
Brian Priske Foto: © Pro Shots

Brian Priske gaat de nieuwe trainer van Feyenoord worden. De Rotterdammers zien in hem de gedoodverfde opvolger van Arne Slot. Waarom?

"Arne Slot heeft Feyenoord succesvol op een herkenbare manier laten spelen. Intensiteit in het spel om de bal hoog op de helft van de tegenstander te veroveren. Met tegelijkertijd een restverdediging die er voor zorgt dat er niet veel counteraanvallen mogelijk zijn voor de tegenstander", opent Dennis van Eersel in een analyse van RTV Rijnmond.

Dat kan de Deen ook. "Logischerwijs sluiten de intenties en spelprincipes van Priske hier bij aan. Zijn teams zetten de as van het veld dicht met veel spelers, om de tegenstander te dwingen om één kant op te gaan. Aan die zijkanten van het veld wordt de tegenstander ingesloten om de bal af te kunnen pakken."

"Een verschil is dat Slot de tegenstanders zelfs tot in het zestien metergebied bleef afjagen. De teams van Priske wachten dichter bij de middenlijn met het vol druk zetten. Zo blijven er veel spelers achter de bal om op eigen helft te verdedigen", vervolgt van Eersel. 

Niet alleen het blote oog bewijst dit: ook de statistieken spreken voor zich. "Het verschil blijkt ook uit data: Feyenoord veroverde afgelopen seizoen zo’n 11 keer per wedstrijd de bal hoog op het veld, Sparta Praag deed dit ongeveer 6,5 keer per wedstrijd."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand