BREAKING: Oranje plaatst zich voor het WK na zege op Noorwegen

Marcus Holmgren Pedersen
Marcus Holmgren Pedersen Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft zich dinsdag weten te plaatsen voor het WK in Qatar. In De Kuip werd het 2-0 tegen Noorwegen, waar Feyenoorder Marcus Pedersen 87 minuten speelde. Door de overwinning heeft de ploeg van bondscoach Louis van Gaal zich verzekerd van een WK-ticket.

In de eerste helft was er weinig vuurwerk en spektakel te vinden in een lege Kuip, maar een tussenstand van 0-0 was vooralsnog wel voldoende voor Oranje om een WK-ticket te pakken. Ook in de tweede helft was er weinig spektakel.

Pas in de 84ste minuut opende Nederland de score. Via Blind en Danjuma kwam de bal bij Bergwijn, die uitmuntend afwerkte. In de 91ste minuut werd het ook nog 2-0 voor Oranje. Noorwegen speelde alles of niets, waarna Nederland uitbrak en Bergwijn en Memphis op de keeper afkonden. Bergwijn was snel genoeg en legde breed op Memphis, die netjes binnenschoot.