Brands eerlijk: "Feyenoord had dit vorig seizoen ook al gekund"

Marcel Brands
Marcel Brands Foto: © Pro Shots

Feyenoord is landskampioen af nadat PSV afgelopen zondag in eigen huis Sparta na enige opstartproblemen met 4-2 wist te verslaan. Algemeen directeur van PSV Marcel Brands is blij met de gang van zaken en ook financieel gaat het goed in Eindhoven.

De club deed afgelopen seizoen een aantal transfers tussen de tien en vijftien miljoen, hetgeen Feyenoord ook ambieert. Stijgt het dit jaar verder in Eindhoven? Brands zegt tegenover Voetbal International het volgende hierover. "Feyenoord had dit vorig seizoen ook al gekund. Zij kozen ervoor meer spelers te halen voor wat minder geld. Als je kijkt naar de afgelopen twee seizoenen heeft Feyenoord minder binnen gekregen dan wij, maar wel meer uitgegeven. Wij staken het in vier spelers en zij in tien. Dat is een keus. Als wij richting de twintig miljoen gaan, weet ik niet of we de salarissen die daarbij horen kunnen betalen."

Brands gaat hierover door. Hij ziet ook in dat je je dan weer in de problemen kan werken in de toekomst. Brands: "Je komt een keer bij je eigen grens. We krijgen een extra domper omdat de dertig procentregeling (belastingvoordeel voor buitenlandse werknemers, red.) op de schop gaat. Dat is lastig, omdat we daarmee juist konden concurreren met landen om ons heen."

Lees meer:
0 reacties