Bouwmeester haalde grote namen naar Feyenoord: "Volg het op de voet"

Frans Bouwmeester
Frans Bouwmeester Foto: © Pro Shots

Frans Bouwmeester won in het verleden als speler van Feyenoord twee maal de beker en enkele jaren later ook nog eens het landskampioenschap. Na zijn actieve carrière was de voormalig linksbinnen hoofdscout bij de Rotterdammers.

Op zijn voorspraak kwamen grote voetballers naar Rotterdam, zo laat de inmiddels 83-jarige Bouwmeester weten aan De Telegraaf. "Een heleboel. Onder anderen Bert Konterman, Paul Bosvelt, die had ik eerder al naar Willem II wilde halen, Kees van Wonderen, Jon Dahl Tomasson, Leonardo en Jerzy Dudek. Die heb ik samen met Bertus Stuivenberg, de vader van Albert Stuivenberg, de huidige assistent-trainer van Arsenal, gescout in Polen."

Inmiddels is hij niet meer actief voor Feyenoord, hetgeen te begrijpen valt gezien zijn leeftijd. Wel bezoekt hij nog wedstrijden in De Kuip. "Ik word dan wel bijna 84, maar ik ben gelukkig in goede gezondheid en volg het voetbal nog op de voet. Ik bezoek de wedstrijden van mijn oude clubs Feyenoord en NAC Breda en op zaterdag ga ik afwisselend kijken bij de jeugd van NAC, Feyenoord en PSV. Het blijft leuk om talenten te zien."

Lees meer:
0 reacties