Boussaboun licht uit: "Ook zij hebben hun werk goed gedaan"

Ali Boussaboun bij ESPN
Ali Boussaboun bij ESPN Foto: © Pro Shots

Arne Slot heeft Feyenoord in drie seizoenen naar zijn hand gezet. Liverpool heeft Slot zo snel mogelijk te strikken. Bij Ali Boussaboun veel begrip.

"Het is niet alleen Arne Slot, maar natuurlijk heel de organisatie van Feyenoord, die het gewoon goed voor elkaar heeft gekregen", vangt Boussaboun aan bij #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur. "Arne staat natuurlijk niet zelf op het veld. Hij zet het wel fantastisch neer en heeft er een team van gesmeed, met fantastisch voetbal om naar te kijken."

Er zijn echter nog andere belangrijke organen. "Maar ook de scouting en de technische mensen hebben hun werk goed gedaan, waardoor ze de juiste spelers hebben kunnen halen en er een geweldig team op het veld staat, waarmee Slot optimaal kan presteren."

De invloed van Slot is echter groot. "Het is niet makkelijk om trainer te zijn bij een topclub, er is veel druk. De media schrijven veel over je en als het niet loopt krijg je veel negatieve reacties. Spelers kunnen op een bepaalde manier reageren en dan moet je als trainer zorgen dat je dat goed weet te managen."

Zijn voetbalfilosofie intrigeert ook. "Je moet ook zorgen dat je hetgeen je in je hoofd hebt als trainer kunt uitdragen naar het team. Dat ze dat begrijpen en kunnen uitvoeren. Dat doet Slot natuurlijk heel goed. Je ziet dat er geen onrust is in het team. Ook spelers die op de bank zitten, daar hoor je niets over. Er wordt niet geklaagd in de media. Dat is wel de hand van de technische staf."

Lees meer:
0 reacties