Bosvelt: "Mijn eerste gedachte was: Gaat de finale wel door?"

Paul Bosvelt
Paul Bosvelt Foto: © Pro Shots

Feyenoord won twintig jaar geleden de UEFA Cup door in de finale Borussia Dortmund te verslaan. Voor Paul Bosvelt nog altijd levendige herinneringen.

"Op maandag, twee dagen voor de finale, trainden we in het stadion. Ik ging daarna naar huis en zette de televisie aan. Ik was ondertussen met iets anders bezig, maar vanuit mijn ooghoek zag ik op het scherm iemand op de grond liggen. Er stonden allemaal mensen omheen en er werd een wit laken over de persoon gelegd. Het bleek Pim Fortuyn te zijn, die was vermoord. Mijn eerste gedachte was: “Gaat de finale wel door?” Het had een behoorlijke invloed op de spelersgroep, maar we wilden voetballen. We waren zo ver gekomen en wilden die beker winnen.", vertelt hij in het boek De Europese Helden Van Feyenoord.

Uiteindelijk ging de wedstrijd door én werd deze gewonnen. "Het was een hele krampachtige wedstrijd en spannend tot het eind. Pas bij het laatste fluitsignaal kwam de ontlading. Op dat moment raak je in een roes. Iedereen was in alle staten. Achteraf zag ik beelden dat ik als een kip zonder kop rondliep. Je wilt overal tegelijk zijn. Bij je teamgenoten, bij de supporters, bij je familie. Het was een ongekende vreugde. Vooral het moment dat ik als aanvoerder de beker omhoog mocht houden was geweldig."

Lees meer:
0 reacties